Kıbrıs

BRTK Müdürü Özkurt, Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt,11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Özkurt’un mesajı şöyle:

“60 yıldır Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Kıbrıs Türkü’nün haklı sesini dünyaya duyurmak için kitle iletişimin tüm mecralarını kullanmaktadır. Yeni nesil yayıncılığın son örneklerinden olan Kuzey Kıbrıs Smart Tv uygulamasıyla KKTC‘de yayın yapan özel kanallarla birlikte dünyada da yerini almıştır. Kıbrıs’ta medya, ilk Türkçe gazeteden bugüne çok yol katetmiş, bu yolda BRT mihenk taşı olmuştur. Haber üretiminden içerik üretimine medyaya sağladığımız kaynağın yanında medyayı düzenleyen yasaların pratikte de uygulanması için gayret sarfetmekteyiz.

Özellikle sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde sahte haber ve bilgi manipülasyonu sosyolojik etkileriyle birlikte hayatımıza girmiştir.

Basının ülkelerin özgürleşmesinde varolan demokratik düzenin devamında ve gelişiminde önemli rolü vardır.

BRTK olarak, demokratik bir toplumu oluşturan çoğulculuk, hoşgörü, geniş fikirlilik ilkeleriyle yayınlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

Kıbrıs Türkü’nün ilk gazetesi olan Saded’in yayına başladığı gün olan 11 Temmuz Basın Günü vesilesiyle birlikte BRTK çalışanlarının ve tüm basın emekçilerinin “Basın Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum”⁸

Bir yanıt yazın