Kıbrıs

BRTK ve Dünya Barış Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Dünya Barış Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Dünya Barış Üniversitesi yöneticileri, meslek, idari ve diğer personel arasındaki ilişkileri teşvik etmek, geliştirmek ve olanaklar doğrultusunda karşılıklı katkılar yapabilmeyi amaçlıyor.

Protokolle ayrıca Üniversite öğrencilerine gereksinim duyulan alanlarda staj ve araştırma olanağı sağlanırken, kurum personeline de lisans ve yüksek lisans desteği yüzde 90 ile 100 arasında burslu olarak verilecek.

Kurum personeli ayrıca yabancı dil eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimlerinden de yüzde 50 burslu yararlanabilecek.

Bir yıllık süreyi kapsayan işbirliği protokolüne imzayı Kurum Müdürü Meryem Özkurt ve Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan koydu.

Sağsan protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile protokol imzalamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sağsan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en gözde ve gözönünde bulunan böyle değerli ve itibarlı kurumuyla, Dünya Barış Üniversitesi olarak prtokol imzalamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu dile getimek isterim. Üniversitemiz büyüdükçe, ülkemiz kalkınacak . Ülkemiz kalkındıkça, ülkemizin kamu kurumları ve vitrinde olan vizyoner kamu kurumları da büyüyecek diye düşünüyoruz. Üniversitemizin 5’inci nesil özelliklerinden birisi olan, işbirliği ve koordinasyonunun ötesinde, yeni ve güncel bir kavram olan ortak uyumlama süreci içerisinde elimizden gelen her türlü imkanı sizlerle paylaşmak ve yılların deneyimine sahip Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun deneyimlerinden istifade etmek bizim için büyük bir onur ver şereftir” dedi.

Kurum Müdürü Meryem Özkurt da, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun eğitime destek vermeyi sürdüreceğine vurgu yaptı.

Özkurt, “Dün olduğu gibi bugün de BRTK, eğitime destek vermeyi sürdürecektir. Yeni bir üniversite ile böyle bir protokol imzalamaktan memnunuz. BRT’nin bu yıl 60’ıncı yılı ve toplumun her kesimine katkı sağlayan bir kurum olarak, inşallah sizleere de katkı sağlaycağız” dedi.

Bir yanıt yazın