Kıbrıs

Büyükelçi Feyzioğlu ile Tümgeneral Kılınç tebrik kabul etti

30 Ağustos Zafer Bayramı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşkuyla kutlanıyor. KKTC’deki kutlamalar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sabahattin Kılınç eşliğinde yaptığı tebrik kabulü ile başladı. Ortaköy’de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Komutanlığı Gazinosu’nda yer alan tebrik kabulüne Devlet, Hükümet ve askeri erkan katıldı. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, şu sıralarda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıla büyükelçilikte resepsiyon veriyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesindeki ilk tören ise Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Törende protokol sırasına göre çelenkler Anıt’a sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Atatürk Anıtı’ndaki tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç’ın Anıt Özel Defterini imzalamasıyla tamamlandı. Cumhurbaşkanı Tatar Özel Deftere, “Şanlı tarihimizdeki Büyük Taarruz gerek Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaştırılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, gerekse Türk Milletinin tutsaklığı asla kabul etmeyeceğini yeniden tüm dünyaya gösterdiği büyük bir zaferdir” yazdı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise imzaladığı özel defterde, “Bugün şanlı ordumuzun 26 Ağustos 1922’de başlattığı Büyük Taarruzu 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafere kavuşturmasının haklı onurunu bir kez daha yaşıyoruz. Ağustos ayı tarihimizde zaferler ayı olarak ayrı bir öneme sahiptir. 1071’de Malzgirt’te nasıl Anadolu’nun kapıları milletimize açıldıysa, 1922’de Dumlupınar’da bu yıl 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol açılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sabahattin Kılınç da özel deftere şunları yazdı:

“Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; gücünü asil Türk Milletinin sevgi ve güveninden alan mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının abideleştiği 30 Ağustos Zaferinin 101. yıl dönümünü KKTC’de bir kez daha gururla ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.”

Bir yanıt yazın