Kıbrıs

Çalışanların kıdem tazminatı için hep birlikte hareket edeceğiz –

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nın kuruluş yıldönümü kutlandı.

Sendikanın 46’ncı Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla balo düzenlendi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı İbrahim Kanat gecede yaptığı konuşmada 25 Ocak 1978 yılında kurulan sendikanın, 1996 yılından bugüne kurumda yetkili sendika olarak Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisine sahip olduğunu hatırlattı ve yasalar çerçevesinde çalışanların haklarını toplu iş sözleşmesi ile kazandığını vurguladı.

Kanat, Bay-Sen’in 46 yıllık sendikacılık hayatında kurum çalışanlarının özlük haklarını alması için mücadele ettiğini de ifade etti.

Pandemi döneminde, sel felaketlerinde, yangınlarda ve son yaşanan 6 Şubat depreminde doğru ve hızlı haberi halka duyurabilmek için canla başla çalışan emekçilerin haklarını, kayıplarını ve sıkıntılarını hükümet edenlerin bir an önce ele alması gerektiğini belirten Kanat, hükümet edenlerin Kamu yayıncılığı yapan kuruma ve çalışanlara sahip çıkmaları için adım atmalarının zaruri olduğunun altını çizdi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Tokel de sendikaların, çalışanların, ortak çıkarlarını ve haklarını savunan, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için var olan demokratik örgütler olduğuna vurgu yaptı.
Tokel, “çalışanlarının hak ve hukukunu korumak, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için canla başla çalışan, BAY-SEN’in 46’ncı kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, sendikamızın çalışanlarına evrensel kriterlere uygun, en yüksek seviyede sosyal güvenceye sahip bir çalışma ortamı sağlama mücadelesini selamlıyorum” diye konuştu.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt da kurum çalışanları için sendikanın önemine dikkat çekerek, BRT Yasası’nın geçmediğine ve çalışanların bu nedenle haklarını alamadığına işaret etti.

Kıdem tazminatının kadrosuz çalışanların hakkı olduğunu belirten Özkurt, “şu anda süren bir dava var. Dava sonucunda olumlu bir sonuç çıkmasını umuyoruz” dedi.

44 kadrolu çalışanı kalan BRT’deki durumun sürdürülemez olduğuna dikkati çeken Özkurt, “Kıdem tazminatı için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu dönemde çalışanlar açısından sendika çok önemli” diye konuştu.

Bir yanıt yazın