Kıbrıs

Çavuş: Orman yolları emniyet şeritlerinin bakım ve onarımları titizlikle yapılıyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, orman yolları emniyet şeritlerinin bakım ve onarımlarının büyük bir titizlikle yapıldığını vurguladı ve bu yönde yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, yaklaşık 30 yıldır ellenmeyen Arapköy- Beylerbeyi arasında bulunan orman yoluna Orman Dairesi personeli tarafından müdahale edildiğini belirterek, bölgedeki iş makinelerinin rehabilite çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olası bir yangında bölgeye ulaşımı engellemeyecek standartta bir yol yapımı için çalışıldığını kaydeden Bakan Çavuş, bölgedeki ağaçların korunduğunu, çok az sayıda yaşlı ağacın kesildiğini ifade etti.

Yakın geçmişte Mersinlik bölgesinde meydana gelen yangında yetersiz yol ağının olumsuz etkilerinin yaşandığını da hatırlatan Çavuş, orman yolları emniyet şeritlerinin bakım ve onarımlarının büyük bir titizlikle yapıldığını vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, bu konudaki çalışmaları ormanları, ormandaki canlıları ve vatandaşları korunma bilinciyle sürdürdüklerini de kaydetti.

Bir yanıt yazın