Manşet

Çavuşoğlu: 19 Mayıs, Türk halkının Cumhuriyet’e ulaştırıldığı gündür

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ülkemizde de kutlanıyor…

19 Mayıs Haftası açılış töreni Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti…

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Lefkoşa Türk Lisesi’nden Sima Bilgin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı..

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da kurtuluş ateşinin yakılışının 103’üncü yılında mutluluk içerisinde olduklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin tarihi miladı olan bugünü en içten duygularımla kutlar nice bayramlar dilerim. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak tarihin akışına yön veren sürecin aydınlık tarihini ve Türk halkını Cumhuriyet’e ulaştırdığı gündür. Ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır. Bu gün var olma kavgasına çıkanların, varını yoğunu mücadeleye verenlerin günüdür… 19 Mayıs’ın Atatürk’ün inandığı Türk gençliğinin günü olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Türk gençliği bundan sonra da emanetine sahip çıkacak, bağımsızlık mücadelesindeki inancını aynı kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

Etkinlikte daha sonra, Yarköy Kültür Sanat Eğitim Derneği Kıbrıs’ın Efeleri Zeybek Grubu ve GİGEM Halk Dansları Grubu dans gösterisi gerçekleştirdi.

Gösterilerin ardından Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve öğrenciler Atatürk Anıtı önündeki meşaleleri yaktı.

Tören, Lefkoşa Türk Lisesi öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın