Kıbrıs

Çavuşoğlu: Okulların projelerinin tamamlanmasın minimum iki yıl alacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 62. madde tahtında söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, okullardaki sorunları dile getirdi.Erhürman, Canbulat Ortaokulu’ndaki çökmenin hafta sonu olmasıyla kimsenin zarar görmediğini söyleyerek, bunun ağır bir vebalı olduğunu, neyin beklendiğini sordu.Türkçe bilmeyen ana dili Türkçe olmayan öğrenci oranının giderek arttığını kaydeden Erhürman, İskele’de oranın yüzde 50’ye çıktığını, Girne ve Lefkoşa’da yüzde 20 civarında olduğunu belirtti. Erhürman, bu okullarda yabancı çocuklara Türkçe öğretmeye ilişkin kayda değer hiçbir adım atılmadığını savundu.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Canbulat Ortaokulunda tavanın çökmediğini, sıvanın düştüğünü, gereken tamirin de yapıldığını söyledi.Okul güvenliği noktasında işi bilimsel yetkili insanların yapacağını belirten Çavuşoğlu, gereken tüm çalışmaların yapıldığını, ihalelere çıkmaya başlandığını kaydetti. Okulların projelerinin tamamlanmasının minimum iki yıl alacağını dile getiren Çavuşoğlu, prefabriklerin dünya standartlarına getirildiğini ve çocukların can güvenliğinin sağlandığını söyledi.

Çavuşoğlu, dünyanın hangi ülkesine gidilirse o ülkenin eğitim dilini öğrenmeden okula gidilemeyeceğini söyledi.Çavuşoğlu, yabancı öğrencilere Türkçe kurs verildiğini, Türkçe belgesine sahip olmayan çocukların okula alınmayacağını söyleyerek, en büyük endişenin Türkçe öğretip okula alınmazsa topluma o kişilerin entegre olamayacağı, bu konudan endişelerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın