Manşet

Çavuşoğlu: Yönetim Kurulu’nu görevden alma yetkimiz var, usulsüz iş yapmadım

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu’nun görevden alınması konusundaki eleştirileri yanıtladı.

Çavuşoğlu, ilgili yasanın kendilerine yönetim kurulunu görevden alma yetkisi verdiğini belirterek, Akademi yönetim kurulunun usulsüz ve gerekçesiz bir şekilde görevden alınmadığını söyledi.

Nazım Çavuşoğlu, geçmiş yönetim kurulunda yaptığı gibi yine liyakata dayalı şekilde yeni yönetim kurulunu atayacağını ve Akademide yönetim zafiyeti yaşanmayacağını kaydetti.

Çavuşoğlu “Akademi bizim ve ülke için çok kıymetli bir kurumdur. Yaşatılması ve çağdaş öğrenciler yetiştirmesi için güçlendirilmesi gerekiyor. Gelin akademinin yasasını güncelleyelim dedim ve buna yönelik bir çalışma yaprak çağdaş bir akademi yasası yapalım. Arkadaşlar çalıştılar. Ama yasayı okuduğumda statükonun bir yansımasını gördüm. Üreten mücadele eden ve mücadeleyi körükleyen bir yasa yapmamız gerekirken herkesin kendi konumunu koruyan bir yasa çıktı ortaya. Benim yasayı incelemem biraz geciktim ama tartışmalara taraf olmadım. Dosyadaki evrak eksikliklerini tartışacak olan YÖDAK’tır. Bu Eğitim Bakanlığı dışındadır” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Akademinin Yasası ile birçok anlayışın güncellenmesi gerektiğini söyledi ve kısır çekişmelerin akademinin önüne geçmesine izni olmadığını vurguladı.

“Akademiyi kapatmıyoruz” diyen Bakan Çavuşoğlu, aksine akademiye alınan öğrenci sayısını artırdıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın