Kıbrıs

Çavuşoğlu:DAÜ için herkesten fazla enerji harcıyoruz, sona geldik –

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, DAÜ ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bakan Çavuşoğlu, sorunların aşılmasına yönelik DAÜ’de sona gelindiğini ve hazırlanan protokolün toplu iş sözleşmesiyle birlikte Cuma gününe kadar imzalamayı hedeflediklerini belirtti.

Çavuşoğlu, “Bakanlığın DAÜ için herkesten fazla enerji harcadığına dikkat çekerek, geldiğimiz aşamada DAÜ’de sona geldik bir protokol hazırladık. Hükümet tarafından fedakarlık yaparak protokolde bir yere geldik toplu iş sözleşmesiyle birlikte Cumaya kadar imzalanmasını istiyoruz. Hiç kimse diyemez ki hükümet DAÜ ile ilgilenmedi. Biz 5 sene önce DAÜ bugüne gelecek dediğimizde hepsi bize saldırdı ama haklı çıkmaktan memnun değilim. Gelinen süreçte 1 buçuk milyar vergi yükümlülüğünü hükümet üstlenmiştir. 4 yıl boyunca ödenecek sigorta yükümlülüğünü de üstlendi. Yeni bir barem skalasına geçiyoruz. Protokol ve toplu iş sözleşmesinde sona yaklaştık. Bir tek uzlaşılmayan nokta kıdem tazminatlarıyla ilgilidir. Bizim tarafımızdan ödenmesi isteniyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın