Kıbrıs

Cengo-V Girne Püsküllü Çocuk ve Genç Parkı törenle açıldı

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde; Girne ve Rize Belediyeleri desteğiyle, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile gönüllülerin katkılarıyla Cengo Vakfı Girne Püsküllü Çocuk ve Genç parkı yaşama geçirildi.

Çocukluk çağı kanseri- Nöroblostom hastalığı nedeniyle 8 Ekim 2019’ da 9 buçuk yaşında yaşama veda eden Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adı yaşatmak amacıyla kurulan Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı’nın projesi olan parkın açılışı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Eşi Sibel Tatar tarafından gerçekleştirildi.

Püsküllü bölgesinde 850 metrekarelik alanda yer alan parkta, basketbol sahası, çağdaş oyun üniteleri, büfe, dinlenme alanları ve yeşil alan düzenlemeleri yer alıyor.

Bu çerçevede düzenlenen törende konuşan Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun annesi Özge Özbekoğlu; hedeflerinin çocuk ve 25 yaş altı gençlerin, sportif, kültürel sosyal becerilerini artırmak, gelişimlerine katkı sağlamak, bilgi beceri ve mutluluklarını artıracak projeleri hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun anısını yaşatacak projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de özü karşılıksız iyilik yapmak olan Vakıf geleneğinin Türk İslam Kültürünün çok önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu geleneği devam ettiren Özge Özbekoğlu’nun çalışmalarının örnek olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Süleyman Cengiz Eminoğlu’nu rahmetle anarak, onun adını yaşatmak için vakıf kurarak çocuklar ve gençlerin mutluluğuna kaktı koyacak projeleri hayata geçiren ailesini kutladı.

Kolektif gayret ve çabalarla hayat bulan projenin büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Tatar, Süleyman Cengiz Eminoğlu’nun adı ve anısının bu eserlerle yaşatılacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, törene katılan çocuklarla birlikte, ölümsüzlüğü temsil eden zeytin ağacına bağlanan kırmızı kurdeleyi keserek parkın açılışını gerçekleştirdi.BRT

Bir yanıt yazın