Kıbrıs

CENGO-V Vakfı’ndan çocuklara 2 sürpriz!

Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı çocuk ve gençler için sportif, kültürel ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve bilgi/beceri ve mutluluklarını artırmak gayesi doğrultusunda kurulan bir Vakıf…..

Kuruluş mottosu “Herşey çocuklar için!” olan Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı, ülkenin ihtiyaç duyulan bölgelerinde çağdaş oyun parkı projelerinden ikisini çocuklarla buluşturuyor.

Girne Püsküllü bölgesi, CENGO-V Püsküllü Park ve Çatalköy-Esentepe- Alagadi bölgesi, CENGO-V Alagadi Park bölge çocuklarının hizmetine sunuldu.

Vakıftan yapılan açıklamada;

‘Cengo-V Park, Püsküllü; 800m2 lik alan içerisinde yenilikçi bir proje olan çocuk parkı ve aktivite alanı projesidir. Çocukların ve gençlerin nitelikli vakit geçirebilmesine imkan sağlayan, içerisinde ‘Teknolojik Kerpiç’ ile yapımı tamamlanan Büfesi ile örnek bir proje olarak Ağustos 2023 tarihinde tamamlanmıştır.Projenin bir kısmı, Rize Belediyesi ile Girne Belediyesi tarafından “Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği İşbirliği Programı” kapsamında desteklenmiştir. Destek süreci içerisinde Girne Belediyesi tarafından Vakıf’ın kullanımına verilen alanprojelendirilip yapımı birçok gönüllü ile desteklenerek tamamlanmıştır.

Cengo-V Park, Alagadi; Çatalköy-Esentepe Belediyesi işbirliği ile çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olup ilk kez gerçekleştirilecek olan Alagadi Festivali’nde çocuklarımızın kullanımına sunuluyor. Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Sn. Ceyhun Kırok ve Cengo-V Vakıf kurucu ve gönüllülerinin gayretleri ile tamamlanan bu anlamlı projede çocukların nitelikli zaman geçirebilmeleri hedeflenmiştir.

Vakfın Kurucu Başkanı, Özge Özbekoğlu çocukların gülümsemesi, neşesi ve coşkusunu hiçbir şeye değişmiyoruz. Geleceğin umut elçileri çocuklarımız ve gençlerimiz için biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceklerini vurgulamıştır.’ denildi

Bir yanıt yazın