Kıbrıs

“Çevrenin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz”

Başbakan Ünal Üstel de Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Çevrenin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Günümüzde ciddi boyutlara ulaşan çevre kirliliğinin büyük tehdit oluşturduğuna dikkati çeken Başbakan Üstel, enerji tasarrufu sağlayan, geri dönüşüm yapılabilen ürünler kullanmaya özen göstererek, çevre dostu çözümler üretilebilineceğini belirtti.

En değerli hazine olan doğanın, sadece bugünü düşünerek değil, geleceği de düşünüp tasarlayarak korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Üstel, çevreye karşı duyarlı olmanın ve korumanın herhangi bir kurum veya kuruluşun değil tüm insanlığın ortak görevi olduğunu kaydetti.

Mesajında ülkede yaşayan her bireye en başta çocuklara bu bilincin aşılanması gerektiğini belirten Üstel, şunları kaydetti;

“Bu sadece devletin tek başına aşabileceği bir sorun değildir. Bütün kişi ve kurumların duyarlılık göstererek yer alması gereken bir seferberliktir. Çevrenin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlar, çevre konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eder, el ele vererek bizden sonraki nesillere daha temiz, daha sağlıklı daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı temenni ederim.”  

Bir yanıt yazın