Kıbrıs

Çiftçilerin eylemi askıda…Başbakan Üstel ile yapılan görüşmede uzlaşı çıktı

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, sorunlarına dikkat çekmek ve taleplerini dile getirmek amacıyla bu sabah Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Başbakanlık önünde eylem başlattı.

Traktörlerini Başbakanlık önüne bırakan çiftçiler , Başbakanlık önüne giden Tarım Bakanı Dursun Oğuz’a siyah çelenk verdi.

Birlik Başkanı Mehmet Nizam”Biz yerliyiz, bu ülkenin çocuklarıyız, mazot ile başa çıkamıyoruz, düzensiz ödemeler üretimi yok ediyor” diyerek traktörünün anahtarını uzattı.

Tarım Bakanı Bakan Oğuz ise, bütçenin arttırıldığını, bütçeye daha fazla bir kaynak ayrılmasının şu anki şartlarda mümkün olmadığını ifade etti.

Uzlaşı çabası içinde olduklarını kaydeden Oğuz, konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini belirtti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Nizam ve yönetimdeki üyeler, Başbakan’la da görüşme talebinde bulundu.

Başbakan Ünal Üstel, Çiftçi heyetini kabul etti.

Maliye Bakanı Sunat Atun ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un da yer aldığı görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Çiftçiler 10 maddelik taleplerini Başbakan’a iletti.

Başbakan ve bakanlar daha sonra Bakanlar Kurulu toplantısına geçti.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam,hükümetle yapılan toplantı sonucu eylemlerini askıya aldıklarını açıkladı

Nizam, çarşamba günü yeniden bir görüşme yapılacağını , talepleri karşılanmazsa kırsaldaki tüm çiftçiler ile birlikte yeniden geleceklerini söyledi.

Tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden Nizam, “Başbakan bizi kaale aldı. Hafta başında ödemeler başlıyor.Çarşamba günü, yine toplantı yapacağız. Düzenlemeler yapılacak. Dileriz iyi bir verim alırız çarşambayı bekleyip göreceğiz.Girdilerimiz yüksek olduğunu anlattık sözler verildi. Verdiğimiz rahatsızlıktan özür dileriz.Dilerim ki kırsalı buraya taşımak zorunda kalmayız.”dedi.

 

Bir yanıt yazın