Kıbrıs

Cihangir’de iftar programı

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde Türkiyenin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliğinde Cihangir köyünde 200 hane ziyaret edilerek hediyeler dağıtıldı.

Ev ziyaretlerinin ardından Cihangir Spor Klübü’nde 300 kişilik iftar yemeği de düzenlendi…

İftar yemeğine, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ve Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler de katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, kalpleri kazanmanın önemine işaret ederek,  son birkaç yıldır Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ve Vakıflar İdaresi olarak köyleri ziyaret ederek kalpleri kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Benter, ‘Umarım kalpleri kazanmak hayatımızın bir parçası olur. Birbirimizin kalbini kazanarak sağlıklı bir toplum oluruz’ dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren de 18 gün boyunca 2300’den fazla evin kapısını çaldıklarını ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının selamlarını getirdiklerini, Bayramlarını kutladıklarını belirtti.

KKTC’nin farklı yerlerinde 3000’e yakın kişiyle iftar yemeği düzenlediklerini anlatan Abdullah Eren ‘Bizleri birbirimize bağlayan dini ve milli bayramlarımız var ortak acılarımız ortak mutluluklarımız bizleri bir millet yapıyor. Ramazan ayı bizleri İslam diniyle müşerref olan aziz Türk milletini birbirine kenetleyen en önemli zaman dilimlerinden birtanesidir’ ifadelerini kullandı.

‘Kıbrıs’a gelirken her zaman daha da heyecanlanıyoruz’ diyen Eren, KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının her türlü iyiliği hakettiğini söyledi.

Eren ‘Türkiye çok büyük bir ülke,dünyanın birçok yerinde soydaş akraba topluluklara yardım götüren onlarla işbirliği yapan bir ülke ama KKTC’nin yeri bizde her zaman ayrı’ diye konuştu.Konuşmaların ardından yemek duası edildi.

Gecede çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirilerek, oyuncaklar da dağıtıldı.

 

.

Bir yanıt yazın