Bilim ve TeknolojiDünyaManşet

Çıkış Yok! Dört Kişi Yapay Mars Habitatına Kapatıldı

Bir Yıl Çıkamayacaklar! Dört Kişi Yapay Mars Habitatına Kapatıldı. Mars’ta kolonileşme öncesi bilim insanlarının hazırlıkları sürüyor. NASA, gönüllü dört kişiyi çeşitli testlerden geçirmek için hazırladığı simülasyona soktu. Gönüllülerin bir yıl boyunca psikolojik ve fiziksel direnci ölçülecek.

Katılımcılar, simüle edilmiş uzay yürüyüşlerine, bilimsel deneylere ve habitat bakımına katılacak ve aynı zamanda yiyecek için mahsul yetiştirmeye çalışacak.

CHAPEA’nın baş araştırmacısı Grace Douglas, ‘Simülasyon, Mars’a yapılacak uzun süreli görevlerin mürettebat sağlığı ve performansı üzerindeki muhtemel etkileri hakkında bize daha fazla fikir vermek için bilişsel ve fiziksel performans verileri toplamamıza olanak tanıyacak’ dedi.

NASA’nın yapay Mars habitatı, Mars manzarasını simüle etmek için bir kum havuzu içeriyor ‘Nihayetinde bu bilgiler NASA’nın Mars’a başarılı bir insan görevi tasarlamak ve planlamak için bilinçli kararlar almasını sağlayacak.’

Öte yandan Mars’a yapılacak 480 milyon kilometrelik yolculuğun yaklaşık 7 ay sürmesi bekleniyor. Gezegenin yörüngesi sebebiyle sadece 26 ayda bir seyahat fırsatı oluşuyor.

CHAPEA mürettebatı Teksas eyaletinin Houston kentinde, NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nde bulunan 158 metrekarelik, 3D baskıyla oluşturulmuş bir habitatta yaşayıp çalışacak (NASA)

Bu da herhangi bir geri dönüş görevinin tamamlanmasının muhtemelen 4 yıla yakın bir zaman alacağı anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın