KıbrısManşetSağlıkYaşam

Cildinizi Güneşten Korumak İçin 10 İpucu

Cildinizi güneşten korumak için bilmeniz gerekenler nelerdir? İşte yaz güneşine karşı aklınızda bulundurmanız gereken 10 ipucu.

1-Hava bulutlu olsa bile her gün güneş kremi kullanın.

2-Dışarı çıkmadan en az 15 ila 30 dakika önce en az bir ons(bir shot bardağını dolduracak kadar) güneş kremi uygulayın.Ayrıca güneş koruma faktörü (SPF) en az 30 olan güneş kremi içeren bir dudak balsamı veya ruj kullanın.

3-Hem UVA hem de UVB radyasyonuna karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu bir güneş kremi seçin. Suya dayanıklı olduğundan ve SPF’nin 30 veya daha yüksek olduğundan emin olun. Diğer güneş kremleri güneş yanıklarından korunmanıza yardımcı olabilir, ancak cilt kanserine karşı koruma sağlamazlar.

4-Her iki saatte bir güneş kremini yeniden uygulayın. Yüzüyorsanız veya terliyorsanız saatte bir yeniden uygulayın.

5-Su ve kum çevresinde ekstra dikkatli olun. Bu yüzeyler güneşin zararlı ışınlarını yansıtır ve bu da güneş yanığı olma şansınızı artırabilir.

6- 6 aylıktan küçük bebekleri tamamen örtün ve gölgede tutun.

7-10:00 AM ile 16:00 PM arasında güneşte olduğunuz süreyi sınırlayın. Bu, güneş ışınlarının en yoğun olduğu zamandır. Gölge kuralını uygulayın: gölgeniz sizden kısaysa, güneş ışınları en güçlü halindedir ve gölge bulmanız gerekir.

8-Mümkünse uzun kollu gömlek ve uzun pantolon giyin. Sıkı dokuma kumaşlı koyu renkli giysiler, beyaz veya gevşek dokuma kumaşlara göre güneşi daha fazla engeller. Ek koruma için güneşten koruyucu özel malzemelerden yapılmış giysiler arayın.

9-Yüzünüzü, boynunuzu ve kulaklarınızı gölgeleyen bir şapka ve bir çift güneş gözlüğü ile aksesuar haline getirin. %99 ila %100 UV emilimine sahip lenslere sahip güneş gözlükleri , gözler ve çevresindeki cilt için en iyi korumayı sağlar.

10-Sizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebilecek ilaçlar kullanıyorsanız daha da dikkatli olun.

Bir yanıt yazın