Kıbrıs

Cittaslow KKTC Ulusal Ağı dönem başkanlığı Tatlısu Belediyesi’nden Lefke Belediyesi’ne geçti –

Cittaslow KKTC Ulusal Ağı Başkanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, dönem başkanlığı Tatlısu Belediyesi’nden Lefke Belediyesi’ne geçti..
Cittaslow Kuzey Kıbrıs Ağı Teknik Koordinatörü Münevver Ebedi, 1999 yılında İtalya’da kurulan ve günümüzde 33 ülkede 296 kent ile temsil edilen uluslararası turizm ve belediyeler birliği olarak adlandırılan Cittaslow ağında KKTC’nin 5 üye kent ile temsil edilmekte olduğunu belirtti.

Ebedi, Yeniboğaziçi, Lefke, Mehmetçik-Büyükkonuk, Geçitkale-Serdarlı ve Tatlısu Belediyeleri tarafından temsil edilen Cittaslow KKTC Ağı’nın bu dönemki ağ başkanlığının Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’dan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya devredildiğini kaydetti.

5 belediye başkanının katılımıyla Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde gerçekleştirilen toplantıda 2024 yılıyla ilgili yapılması planlanan projelerin de tartışıldığını ifade eden Ebedi, “Cittaslow KKTC Ağı olarak önümüzdeki süreçlerde ortak çalışmalar yürütecek ve gerek ülkemizin tanıtılmasında gerekse kentlerimizin değerlerinin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması için birlikte çalışacağız” dedi.

Bir yanıt yazın