Kıbrıs

CTP, EL-SEN’in eylemine destek verdi

Kıbrıs Türk Elektrik Çalışanları Sendikası El-Sen, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesine bugün devam edilen Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nı protesto için Meclis önünde eylem yaptı.

Eylem nedeniyle bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, eylem öncesinde Meclis önüne bariyer çekti. Dereboyu ve Ledra Palace güzergahından genel trafik akışı durduruldu.

Eylemciler ise, polisin kurduğu bariyeri iterek, yolun sonuna kadar açtı. Eylemin bu aşamasında Girne Kapısı’ndan Meclis önüne giden trafik akışı da durdu.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı eylemde yaptığı konuşmada, toplumun malı olan kuruma sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu da konuşmasında, bugün yaşanan elektrik kesintilerine değinerek, “Trafo merkezlerini 3 gündür polis bekliyor. Biz buradayız. Sayın Müdür, sisteme müdahale eden kimdir açıkla” dedi.

Eyleme, bazı siyasi parti, sendika ve örgüt temsilcileri destek verdi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi de, Kamu İhale Yasası’na ‘hayır’ demek ve Kıb-Tek’e sahip çıkmak amacıyla eylem düzenleyerek, Kuğulu Park’tan Meclis önüne yürüdü.

Sonrasında CTP’li vekiller Meclis’teki oturumdan ayrılarak eylemcilere destek için Meclis önüne çıktı.

Meclis önünde kalabalığın toplanmasıyla zaman zaman Meclis kapısında polis ile eylemciler arasında gerilim de yaşandı.

Burada eylemcilere seslenen Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkesine sahip çıkanlar ve ülke için gailesi olan herkesi toplumun malına sahip çıkmaya çağırdı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, hükümet ve Başbakan Ünal Üstel’e yönelik eleştirilerde bulunarak, bugüne kadar KIB-TEK için yatırım yapmayan, 2019’da EL-SEN ile imzalanan santral protokolüne uymayan, kurumu zarara uğratan ve Güney’den pahalıya elektrik almak zorunda bırakanların kurumu gözden çıkardığını öne sürdü.

Yapılmak istenene karşı hem içeride hem de dışarda mücadelenin süreceğini de belirten Erhürman, verilen mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün kendi ayakları üzerinde durma, onur, özgüven ve varoluş mücadelesi olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın