Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman gündemi değerlendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir televizyon programında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

         CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre memlekette yapısal sorun olduğunu savunan Erhürman, dövizin yükseldiğini, bunun da fiyatlara yansıdığını vurguladı ve alım gücünün de düştüğünü kaydetti.

“Alım gücü yerlerde sürünüyor. Biz alamıyoruz ama yabancılar hızlıca alıyor. Hızla yoksullaşıyoruz. Plan yapıp masaya planımızı koymamız lazım” diyen Erhürman, stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine geçişi işaret etti.

 

Hükümete gelmeleri durumunda stabil para birimine endeksli muhasebe sistemine geçeceklerinin altını çizen Erhürman, “Biz bu sisteme geçeceğiz. Biz gelene kadar, 2 ayda bir, bir ayda bir hayat pahalılığı uygulayın. 59 milyonunuz varsa, bunu yapabilirsiniz. Asgari ücreti de hayat pahalılığını da 2 ayda bir belirleme noktasına gelin” diyerek, çağrıda bulundu.

Erhürman, “Biz bu planı yapmazsak, en iyi ihtimalle 10 senemiz kaldı. Maalesef yoksullaşmanın ve yoklaşmanın dibine vuruyoruz. Herkes gözünü açsın” ifadelerini kullandı.

 

Tufan Erhürman, Ercan Havalimanına ilişkin sözleşmeye yönelik de değerlendirmelerede bulunarak süreci anlattı.

Erhürman, 25 yıllık bir sözleşme olarak başladığını ve yap, işlet, devret sözleşmesi olduğunu, sürelerin ise çok önemli olduğunu ifade etti.

 

CTP genel Başkanı Erhürman, “Havaalanı bu halkın paralarıyla yapıldı, hala ödüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın