Kıbrıs

CTP Genel Başkanı Erhürman ülke gündemini değerlendirdi, eleştirilerde bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, özel bir internet kanalına açıklama yaparak, değerlendirmelerde bulundu.

Neyin müjde olup olmadığı meselesinin, algıyla ilgili olduğunu ifade eden Erhürman, Türkiye’den elektrik getirilmesi konusundaki açıklamalara ilişkin sorular sordu.

Sosyal konut yapımı konusunu değerlendiren Erhürman, ülkede sosyal konut inşasının 40 sene önce bile mümkün olduğunu, ancak bunun aktarılacak dış kaynaklarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki mimar ve mühendislerle de yapılabileceğini belirtti.

Taksim Sahası’ndaki gelişmelerle ilgili de konuşan Erhürman, “yapılan açıklamaların, kahramanlık açıklamalarının ötesine geçemediğini” savundu.

Erhürman, “Seçimlerden usandık bıktık” lafının, “biz böyle iyiyiz, şikayetimiz yok” demek olduğunu da kaydetti.

Bazı haber sitelerinde yer alan, “istifa etti” söylemleri hakkında da konuşan Erhürman, “CTP’de makamlar ve mevkiler, sorumluluk üstlenecek yerlerdir. Ben partime 14-16 saat ayıran bir insanım, şu anda elimde olmayan sebeplerle ayıramama durumuna geliyorum. Organlarımızla konuştuk, birtakım görevleri yeniden dağıtmak suretiyle bu süreci aşabiliriz diye karar verdik” dedi.

Bir yanıt yazın