Kıbrıs

CTP heyeti, Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etti

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekilleri Ürün Solyalı, Fazilet Özdenefe ve Ongun Talat, Haspolat’taki Merkezi Cezaevi’ni ziyaret etti.CTP’den yapılan çaıklamaya göre ziyarette mahkum hakları ihlallerine yönelik iddialar gündeme getirildi, cezaevindeki uygulamalar ile ilgili bilgi alındı.

CTP Milletvekilleri toplantı sonrasında yaptıkları açıklamada, cezaevindeki personel eksikliğine dikkati çekti, elde ettilkleri verileri paylaştı.

Merkezi Cezaevinde toplam 857 mahkumun bulunduğunu bildiren vekiller, bunların 350’sinin yabancı uyruklu, 212’sinin Türkiye Cumhuriyeti uyruklu ve 295’inin de KKTC vatandaşı olduğuna ve 144 mahkumun ise hala eski cezaevi binasında bulundurulduğuna işaret etti.

Açıklamada toplam 37 genç/çocuk mahkumun bulunduğu ancak personel yetersizliğinden ötürü, 64 kişi kapasiteli çocuk bölümünün henüz açılamadığı ve çocuk mahkumların diğer mahkumlarla aynı binada bulundurulduğu da kaydedildi.

Vekiller, cezaevindeki personel eksikliğinin mevzuata uygun şekilde ve en kısa sürede giderilmesinin çocuk hakları, mahkum hakları ve cezaevi personelinin sağlıklı çalışma koşulları açısından hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın