Kıbrıs

CTP Kadın Örgütü ve POGO Kadın Hareketi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ortak açıklama yaptı –

CTP Kadın Örgütü ile POGO Kadın Hareketi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile “Bir Kadın kendisi için ayağa kalktığında tüm kadınlar için ayağa kalkmış olur” başlığı ile ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınların toplumsal ilerleme ve dünya barışı için bir arada durarak kollektif toplumlar yararına başarabileceklerinin sınırı olmadığını herkese hatırlatan bir dönüm noktası olduğu kaydedildi.

8 Mart’ın, kadınların başardıklarını koruma ve toplumsal cinsiyet eşitliği gerçekleşene kadar mücadelelerini sürdürme görevinin sürekli bir hatırlatıcısı olarak kutlandığı kaydedilen açıklamada, iki örgütün bugüne kadar verilen mücadeleler ile yol göstermeye devam etme karşılığında olunduğu ifade edildi.

Açıklamada, “insan haklarımızı bütünüyle savunmak, kadınların güçlendirilmesi için umut ve prespektif yaratmak ve her türlü bölünmüşlüğe karşı koymak için birlikte çalışma kararlılığımızı ifade ediyoruz. Kıbrısın kadınları olarak Dünya Emekçi Kadınlar gününün bölünmüş bir ada üzerinde kutladığımız son 8 Mart olmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, CTP Kadın Örgütü ve POGO Kadın Hareketi’nin sürdürülebilir barış, adalet, refah ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gerçekleştirilmesi adına birlikte çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

Bir yanıt yazın