Kıbrıs

CTP: Kıbrıs Türk halkı çözüm istencinden hiç vazgeçmedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi, KKTC ile Güney Kıbrıs arasında geçiş kapıların açılmasının 20’nci ve Annan Planı Referandumu’nun 19’uncu yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın, bu konuda yaptığı değerlendirmenin eleştirildiği açıklamada, Kıbrıs Türk halkı aradan geçen 19 yıl içerisinde çözüm istencinden hiç vazgeçmediği, yüzde 65’lik evet iradesinin halen canlı bir biçimde durduğu savunuldu.

Açıklamada, çözüm istencinin yeşil hattın açılmasına yol açtığı ve bunun ekonomiye sağladığı katkıların ortada olduğu belirtilerek, “Kıbrıs Türk halkının uluslararası görünürlüğü Kıbrıslı Türklerin çözüm istencinin bir sonucudur. Yeterli düzeyde olmamakla birlikte AB’nin Kıbrıslı Türklere sağladığı mali imkanlar göz ardı edilecek kaynaklar değildir” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın uyguladığı “yeni ve milli” politikadan kimsenin hiçbir kazanım elde etmediği ileri sürülen açıklamada, yeniden çözüm politikalarına geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, “CTP olarak Kıbrıs Türk halkının 24 Nisan 2004 yılında ortaya koymuş olduğu evet iradesinin 19’uncu yıl dönümünde tarihi referandum sonuçlarını bir kez daha selamlarız” denildi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi açıklamasında Cumhurbaşkanı Tatar’ın, ortaya koyduğu politikaları terk etmesi çağrısı da yapıldı

Bir yanıt yazın