KıbrısManşet

CTP Milletvekili Besim, kamuya verilen 9 günlük bayram tatiline tepki gösterdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Filiz Besim, hükümetin, kamu için bayram tatili süresini 9 güne çıkarmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Filiz Besim, Bakanlar Kurulu’nun devletin yapacağı tahsilatı düşünmeden, ek mesaileri hesaplamadan, kamu ile özel sektör çalışanları arasında oluşan adaletsiz çalışma koşullarını hiç önemsemeden bu kararı aldığına dikkat çekti. Besim, “Peki ama hani biz özel sektörde çalışmayı özendirecektik?” diyerek vatandaştan büyük tepki topladı.

Devletin yapacağı tahsilatı düşünmeden bu kararın alındığına dikkat çeken Besim’in açıklamaları, kamuoyunda, vatandaşın cebinde kalan 3 kuruşun devletin kasasına alelacele girmesi için düşünmeden yaptığı bir açıklama olarak yorumlandı. Vatandaş, içinde bulunduğumuz dönemde etkisiz bir muhalefetin temsilcisi olarak, asgari ücretin katbekat üstünde olan milletvekili maaşlarının günümüz koşullarına uygun olarak düzenlenmesini teşvik edici açıklamalardan uzak olan Besim’in, kamuda uygulanan tatilin özelde de uygulanması için girişim yapmadığı savunuyor.

Besim’in, kamuda doğru giden birşeyi yanlışa sürüklemek ve özelde yanlış giden birşeyin düzeltilmesi için hükümeti teşvik edici bir açıklama yapmak yerine, neden kamu görevlileri ile özel sektör çalışanları arasındaki dalaşı daha da körüklemeye çalıştığı ise bilinmiyor.

Bir yanıt yazın