KıbrısManşet

CTP olmadığı taktirde UBP-DP-YDP…

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ile gerçekleştirdiği ilk görüşmede gerekli uzlaşının sağlanamamasından sonra, yeni gelen bilgilerde bakanlık anlaşmalarının tamam olduğu, kurum pazarlıklarının masaya yatırıldığı ve büyük çoğunlukta anlaşma sağlandığı bilgisine ulaşıldı.

Sucuoğlu’nun, son ana kadar CTP’den olumlu bir sinyal gelmemesi durumunda yarın hükümeti açıklaması bekleniyor. Şayet CTP’nin ‘Sucuoğlu kuralları’nı’ kabul etmesi durumunda Sucuoğlu’nun ani bir manevra ile tüm alternatifleri bir kenara bırakıp, UBP-CTP koalisyonuna yoğunlaşacağı da gelen bilgiler arasında.

Sucuoğlu restinden sonra olumlu hava…

Faiz Sucuoğlu’nun kesin ve net tavrı sonrası gelinen aşamada, kurumlarla ilgili paylaşımda sıkıntıların yaşandığını, DP’nin ısrarlı tutumundan vazgeçtiği 2 bakanlık konusundan sonra, 3 kurum üzerindeki ısrarcı tutumu nedeniyle Başbakan Sucuoğlu’nun toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Sucuoğlu’nun “gerekirse yeniden seçime gideriz” tavrını dikkate almadan taleplerini yoğunlaştıran DP kanadı, Sucuoğlu’nun meclisteki sandalye sayısını göz önünde bulundurarak tartışılmasına dahi müsaade etmediği bazı konulardan dolayı toplantıyı terk etmesinin sonrasında, tartışmaların ve belirsizliğin gereksiz olduğunu yönünde görüş birliği sağlanarak kısmen uzlaşıya varıldığı ve olası bir hükümet oluşumunda, küçük ortakların istediklerini elde edemeden hükümette yer alma durumunun kesinleştiği konuşuluyor.

Bilindiği üzere Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı talebi üzerine Sucuoğlu, UBP’de kalacak bakanlıklar arasında gördüğü bu bakanlığı pazarlığa dahi katmadan Arıklı’ya Çalışma Bakanlığı’nı vereceği gündeme gelmişti.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun, HP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiği yönündeki söylemleri, DP ve YDP’ye, Sucuoğlu’nun kesin ve ısrarlı tavırlarının anlaşılması için yapılan bir gözdağı olarak yorumlanıyor.

Cumartesi günü hükümetinin oluşumuyla ilgili net bir açıklama yapılması bekleniyor…

Bir yanıt yazın