Kıbrıs

CTP’den hükümete eleştiri

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden yapılan yazılı açıklamayla zamlara tepki gösterildi.

Parti açıklamasında, hükümetin halkın alım gücünü yerle bir etmeye devam ettiği de savunuldu.

Açiklamada, “Elektrik ve akaryakıt zammı sadece bu alanlarla sınırlı değildir. Söz konusu iki alana gelen zamlar, tüm sektörleri etkiyecek, zincirleme zamların gelmesine vesile olacak ve Kıbrıs Türk halkını çok ciddi sıkıntılara doğru sürükleyecektir. Üretimin durma noktasına geldiği bugünlerde, ‘ne olacağım’ derdi çeken bu zihniyet, Kıbrıs Türk halkının hem demokrasisini hem de ekonomisini yok etmek için ‘yemin etmiş’ gibi hareket etmektedir.” denildi.

Akaryakıt zammının Türkiye’de de geri alındığı hatırlatılan CTP açıklamasında, zammın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuryeti’nde de bir an önce geri alınması ve yurttaşların alım gücünü koruyacak politikaların hemen hayata geçirilmelisi gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Halk giderek yoksullaşırken, orta sınıf yok olmaya doğru sürüklenirken ve gelecek belirsizliği hat safhadayken, iradesi yok olan hükümet, Kıbrıs Türk halkını büyük bir çıkmaza sürüklemektedir. Bir gün başka, diğer gün başka konuşmaktan yüzü dahi kızarmayan, gençlerin göç etmesini dert edinmeyen bu zihniyetle bir yere gelmek mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

 

Bir yanıt yazın