Kıbrıs

CTP’den tepki:Ders kitaplarının içerikleri yazarlarına danışılmadan değiştirildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ders kitaplarının, yazarlarına danışılmadan içeriklerinin değiştirildiğini belirterek, bu adımların karşısında olduklarını açıkladı.

CTP’den konuya ilişkin yapılan açıklamada “Hükumetin eğitimde yaşanan hiçbir soruna çözüm üretmemiş ve çocukların güvenli alanlarda eğitim alması yönünde hiçbir çalışma yapmamışken, ders kitaplarının değiştirilmesini gündeme getirdiği” ileri sürüldü.

Açıklamada, eğitimin, “bir bütün” olarak ele alınması gerektiğine işaret edilerek, “Kıbrıs Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve toplumun çağdaş değerlerle buluşturulması eğitim sisteminin asli görevidir. Ne var ki eğitimi yönettiğini iddia edenler bu asli sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Daha önce eğitim alanında yetkinliği tartışılmaz olan Kıbrıslı Türk akademisyen, uzman ve öğretmenler tarafından bilimsel ve çağdaş kriterler çerçevesinde hazırlanmış ve Kıbrıs kültürü ile donatılmış ders kitapları, deyim yerindeyse, çöpe atılmıştır. Yerine, Türkiye’den getirilen kitaplar konulmuştur.” denildi.

CTP’nin “emeği hiçe sayan”, “bilimsellikten uzak” ve “toplum mühendisliği” çerçevesinde ortaya atılan bu adımların karşısında olduğu kaydedildi.

CTP’nin, eğitimin en temel paydaşları olan öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte atılan bu yanlış adıma karşı her türlü tepkiyi göstermekten geri durmayacağı belirtilen açıklamada, “Parti olarak çağdaş ve demokratik eğitim sistemine ulaşmak hedefiyle, eğitimle ilgili tüm örgütlerle, sendikalarla ve toplumun en geniş kesimleriyle birlikte yürüyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın