KıbrısManşet

Cult-Stroy Kuzey Kıbrıs’ta ters ev inşa ediyor

Cult-Stroy, Kuzey Kıbrıs’ta bugüne kadar yapılmamış bir projeye imza atacak. Proje için hazırlıklar başladı ve önümüzdeki ay evin son konumu belirlenecek. Bu tesis, Kıbrıs’ın ziyaretçileri ve sakinleri için bir çekim merkezi, yeni bir turistik rota olacak ve aynı zamanda yeni müze ve diğer tasarım nesneleriyle birlikte bölgenin daha fazla gelişimine katkıda bulunacak.

Bu proje, Kuzey Kıbrıs için büyük ölçekli bir kültür ve eğlence merkezi ile çocuklar ve yetişkinler için bir tema parkının geliştirilmesinde bir başlangıç noktası olacak, ayrıca tüm bağlantılı altyapıyı da içerecektir.

Mimarlık firması Cult-Stroy tarafından müzeler ve eğlence alanları dahil olmak üzere 30’dan fazla proje ve patenti alınmış nesne yapıldı. Mimarlık firmasının çapa konsepti, iki düzlemde eğik duran “Ters Ev”dir. Bu, içine giren kişinin kendisini bir astronot gibi hissetmesini sağlar ve vestibüler sistemini olumlu yönde etkiler. İçeride oyun modülleri, oyun makineleri, müzik enstrümanları, çocuk mini evleri, çağdaş sanatçıların eserleri yer almaktadır. Bu nesneler, iç mekanı tamamlar, daha ilginç hale getirir ve Ters Ev’in her bölgesini ayrı ayrı iyileştirir.

Şu anda tüm nesnelerin ziyaretçi sayısı 2.500.000’den fazladır. Ters Evleri içeren yerler, çekim noktaları haline gelmiş ve etrafında lunaparklar oluşturulmuştur, çünkü Ters Evler insanlar tarafından büyük ilgi görmektedir.

Mimarlık bürosu her mekana özgün tasarımlar oluşturur, tasarımın tekrarlandığı tek bir nesne bile yoktur. Her nesnenin tasarımı, bulunduğu yerin özelliğine ve atmosferine uygun olarak belirlenir. Tasarımlar oluştururken, ekip yapay zekayı da kullanır, bu sayede projeler daha da çekici ve ziyaret edilmek istenen hale gelir.

Bir yanıt yazın