Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele İlçesi muhtarları ile bir araya geldi – Zımba Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen İskele İlçesi muhtarları toplantısına katıldı.

Bafra’da gerçekleşen toplantıda İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Cumhurbaşkanı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan, Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Halit Bağman, Baş danışman Aydın Akkurt, Yerel Yönetimler Danışmanı Sinan Güneş, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını belirterek, Kıbrıs Türkleri ile Türkiye arasındaki bağları kopartacak, Avrupa Birliği içinde eritecek ve zamanla varlığı tehdit edecek federal temelde çözümden vazgeçildiğini dile getirdi.

Yeni siyasetin, iki eşit egemen devletin işbirliği ile bir anlaşma olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devlet zemininin güçlendiğini ülkeye yatırımların yapıldığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda gözlemci üye olmasıyla zeminin güçlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Maraş açılımının yapıldığını ve ekonomik olarak gelişime büyük destek verildiğini aktardı.

Alt yapı projelerinin hayata geçmesiyle, ülkenin çehresinin değiştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

“Ülkenin en güzel bölgesindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, altyapıda ve inşaat sektöründe gelişim sağlandığını ancak çevrenin korunup gerekli tedbirlerin de alınması gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs’taki gerçeklere bağlı olarak bir anlaşma yapılmasını her zaman savunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafının açıklamalarının da geriye dönüş olmayacağını gösterdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bölgenin en büyük ve güçlü ülkesi olduğunu, Libya ile yapılan anlaşmanın ardından Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de ve Mavi Vatan’da jeostratejik ve jeopolitik değerinin arttığını vurguladı.

Bir yanıt yazın