Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde öğrencilerle biraraya geldi: ‘Gençlere güvenim tamdır’

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ni ziyaret ederek, 12. sınıf öğrencileriyle bir ararya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaretinde, okul amfisinde öğrencilerle söyleşi de gerçekleştirdi.

Tatar, dünyada bilimin hızla geliştiğine değinerek, bilgiye ulaşımın, internet ve yapay zekanın dünyayı değiştirmeye başladığını anlattı.

Dünyanın çeşitli yerlerinde savaşlar yaşandığına ve bunun iklim değişiklikliklerine yol açtığına dikkati çeken Tatar, KKTC’nin dünyadaki gelişmeleri takip edip yoluna devam ettiğini kaydetti.

‘KKTC Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak yoluna devam ederken Türkiye Cumhuriyetinin varlığı çok önemlidir’ diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının büyük mücadeleler sonucunda kendi egemenlik hakkı ile devlete kavuştuğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bugünlere gelme süreci hakkında bilgiler vererek, “KKTC bir başarı öyküsüdür’ vurgusu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının sıfırdan bir devlet kurduğunu ve bu devletin varlığını geleneklerini, değerlerini geleceğe taşımak için çalıştığını belirten Tatar, bu noktaya gelmiş bir halkın kendi devletine sahip çıkmak zorunda olduğunu söyledi.

Geleceğin yöneticileri olan gençlere güveninin tam olduğunu vurgulayan Tatar, devlet olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını kaydetti.Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında gençlere seslendi.

Tatar, “bu Cumhuriyet’in evlatları olarak ülkedeki tüm mekanizmaları sizler yöneteceksiniz. Zamanınızı iyi değerlendiriniz. Akademik başarıların yanında sporunuzu, sağlığınızı ve iyi sosyal ilişkiler kurmayı ihmal etmeyiniz” dedi.

BRT

Bir yanıt yazın