Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti temaslarını tamamladı. Bu akşam ülkeye dönüyor –

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu gece ülkeye dönüyor.

Cumhurbaşkanı Tatar, Londra temaslarını tamamlamasının ardından geçtiği Türkiye Cumhuriyeti’nde, Bilecik ve Konya’yı ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, 7. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları açılışına katıldı.

Tatar’a, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Konya Selçuk Üniversitesi’nde fahri doktora verildi. Tatar, üniversitelerin akademik yıllarının açılışında, Kıbrıs konusu ile ilgili konferans ve ders verdi.

Üniversitelerin yeni akademik yıllarının başarılı geçmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerde, Kıbrıs tarihi, milli mücadele yılları, Barış Harekatı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş ve 40. Yaşına kadar geçen süreçleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden yolda çok acılar yaşadığını, şehitler verdiğini söyledi.

Erenköy direnişi sırasında yaşamını yitiren Cengiz Topel’den, Rum saldırılarında katledilen Binbaşı İlhan’ın ailesini ve tüm şehitleri saygıyla anan Cumhurbaşkanı Tatar, “İlhan ailesinin büyüğü, 1963’te Kıbrıs’ta şehit edilen Murat, Kutsi ve Hakan’ın babası, Mürüvvet hanımın eşi” Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ı bugün 7. Ölüm yıldönümünde rahmetle andı.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin taçlandırıldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugün 40 yaşında olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte devleti güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaklarını vurguladı.

Devleti kurmanın kolay olmadığına işaret eden Tatar, Dr. Fazıl Küçük, Rauf R. Denktaş ve tüm şehitleri rahmetle andı, gazilere şükranlarını sundu.

Bir yanıt yazın