Türkiye

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüştü:“Uzaydaki çalışmalardan ülke olarak gurur duyduk” –

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 18 gün kalan ve 13 deney gerçekleştiren Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Skype üzerinden görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, astronot Alper Gezeravcı ile görüşmesinde,
Türkiye Cumhuriyeti adına yapılan uzay çalışmalarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilgiyle takip edildiğini belirterek, elde edilen başarıyla ülke olarak gurur duyulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, astronot Alper Gezeravcı’yı şahsı ve Kıbrıs Türk Halkı adına çalışmalarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında uzayda yapılacak çalışmalarda yeni bir çağın kapılarının açılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türk gençliğinin önünü açılması, yeni projelerde yer almaları, tüm imkan ve teknolojiyle dijitalleşen dünyada daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir toplum ve daha evrensel çalışmaların yürütülmesi temennisinde bulundu.

18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde Türk astronot Alper Gezeravcı ile konuşmanın gururunu yaşadığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bu anlamlı günde şehitleri rahmetle andı gazilere şükranlarını sundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bekası, güvenliği ve barış içinde yaşaması için Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karada, denizde ve göklerde güvenliği sağladığını vurguladı.

Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaydan çektiği Kıbrıs görüntülerin paylaşmasının, Kıbrıs’ın, Türkiye için önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın uzay görüntülerini görünce çok duygulandığını ve gururlandığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin et ve tırnak gibi birbirine bağlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün
Türk Milletinin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olduğunu ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Meselesinin çözümünde, bağımsız ve egemen bir Türk Devletinin antlaşmanın bir parçası olması gerektiğini vurguladı.

Uzayla ilgili yapılan çalışmaların gençlere umut olduğunu ve anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılarının Türk Dünyası’nda da sevinçle karşılandığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Uzay çalışmaları, büyük projelerin önünü açmaktadır. Türkiye’nin gerçekleştirdiği büyük projelerde inşallah yerimizi alacağız” dedi.

Astronot Alper Gezeravcı da konuşmasında, Türkiye’nin uzaydaki ilk insan misyonunu tamamlayıp, ülkeye dönmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın büyük bir hassasiyet ve nezaket gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu güçlü iradenin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek nesilleri olan gençlerin ufuklarını açması, ileride uzay konusunda atılacak adımlarda yollarının açık olması ve özgüvenlerini hak ettikleri şekilde ayakta tutmalarına vesile olmasını temenni etti.

Alper Gezeravcı sözlerini, “İki vatanın birlikte yürüyeceği yolun uzay yolunda da birlikte olması dileğiyle” diye bitirdi.

Bir yanıt yazın