Kıbrıs

Cumhuriyetin 40. yılında birlik ve beraberlik içinde olmak çok önemli – Zımba Haber

Gençlik Dairesi Müdürlüğü, Cumhuriyetin 40’ncı yılı kutlamaları çerçevesinde 26’ncı Cumhuriyet Şöleni Gençlik ve Spor Oyunları etkinliklerini düzenliyor.

4-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısının açılış konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, Cumhuriyet Şöleni etkinliklerinin Cumhuriyet için önemli olduğunu belirterek, hedeflerinin gençlere bu önemi kavratman olduğunu söyledi.

Özsaygın, Cumhuriyet Şöleni kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler ve gösterilerle, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne de katkı sağlanacağını kaydetti.
26’ncı Cumhuriyet Şöleni Gençlik ve Spor Oyunları etkinlikleri hakkında bilgi de aktaran Özsaygın, etkinliğe katkı koyan Turizm Gençlik ve Çevre Bakanlığına ve Spor Federasyonu temsilcilerine teşekkür etti.

Toplantıda hazır bulunan Spor Federasyonlarının başkan ve temsilcileri ise Cumhuriyet’in 40’ncı yılına yakışır etkinliklerin gerçekleştirilmesinden ve bu etkinliklere katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise konuşmasında, Cumhuriyetin 40’ncı yılını kutlarken, birlik ve beraberlik içinde olmanın büyük bir önem arz ettiğini vurguladı.

Bakan Ataoğlu, spor müsabakalarına girişlerin ücretsiz olacağını ancak Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne katkı sağlamak amacıyla 4 Kasım ve 11 Kasım’da gerçekleştirilecek sahne gösterilerinin girişlerinin sembolik ücretli olacağını ifade etti.
Bu kararla spor oyunlarının daha anlamlı olacağını belirten Ataoğlu, halkı Cumhuriyet’in 40’ncı yılını kutlamaya davet etti.

BRT

Bir yanıt yazın