Kıbrıs

DAÜ ile Gazimağusa Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Gazimağusa Belediyesi arasında ortak kararlar üretmek ve her türlü işbirliğini sağlamak amacıyla protokolü imzalandı.

Protokole, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr.Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr Aykut Hocanın ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay imza koydu.

İmza töreninde konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin sadece Mağusa için değil, tüm ülke için çok önemli bir kurum olduğunu vurguladı.

DAÜ’nün üniversite sektöründe yarattığı güven açısından ülke adına büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Uluçay, üniversitenin birikimiyle işbirliği protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

DAÜ Rektörü Prof.Dr Aykut Hocanın da konuşmasında Gazimağusa Belediyesi ile işbirliği protokolü imzalayarak Gazimağusa’ya her türlü desteği verip daha çağdaş bir kent haline gelmesine destek sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Rektör Hocanın DAÜ’nün verdiği hizmetlerin yanında kentin gelişmesi adına bu tür çalışmalarının da hız kazanarak artacak olmasının önemine işaret etti.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr.Erdal Özcenk de, DAÜ’nün özelde Mağusa ve genelde tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin incisi olduğunu vurguladı.

Özcenk, Gazinmağusa Belediyesinin kentin gelişip kalkınması için atacağı adımlarda DAÜ’nün her zaman desteğe hazır olduğunu belirtti.Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Bir yanıt yazın