Kıbrıs

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde Türkiye’nin Akdeniz Dış Politikası değerlendirilecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde düzenlenecek panelde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Akdeniz’deki dış politikasının bölgesel istikrar ve güvenliğe etkileri değerlendirilecek.

Panel, 31 Mayıs Çarşamba günü, saat 10:00’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilecek.

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sözen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan panel Araştırma Görevlisi Dilek Kalaycı’nın başlangıç ve protokol konuşmaları ile başlayacak.

Açılış konuşmaları sonrasında Mavi Vatan teorisyeni Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz “Doğu Akdeniz

Jeopolitiği ve Mavi Vatan”; DAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Özersay “Eski ve Yeni Aktörlerin Değişen Yaklaşımları Temelinde Kıbrıs’ı Yeniden Okumak”, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erçakıca “Kıbrıs Ekseninde Doğu Akdeniz’de Deniz Alanı Sınırlandırma Faaliyetlerine Hukuki Bakış”, Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Köprülü “Türkiye’nin Akdeniz Politikası: Bölgesel Denklem ve Dinamikler” ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Tarık Oğuzlu “Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’de Yeni Bölgesel Düzen ve Türkiye’nin Stratejik Tercihleri” başlıklı sunumlar yapacak.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erecek.

Bir yanıt yazın