Kıbrıs

DAÜ Rektörü Hocanın Fas deprem felaketiyle ilgili geçmiş olsun mesajı yayımladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Fas’ta yaşanan deprem felaketiyle ilgili geçmiş olsun mesajı yayınladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Fas’ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem felaketi bizleri derinden üzmüştür. Bu felaket maalesef ki büyük ölçekli olup, Fas’ta binlerce insanın hayatını kaybetmesine, binlerce insanın yaralanmasına neden olmuş ve ciddi bir yıkıma yol açmıştır.

Bizler hala Kahramanmaraş depreminin yaralarını saramamışken, Fas’ta deprem felaketi yaşanması, acılarımıza bir acı daha eklemiştir.

Başta üniversitemizin Fas uyruklu öğrencileri ve aileleri olmak üzere, tüm Fas Halkı’na en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diler, böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ederiz.”

-Libya sel felaketi

Bu arada, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Libya’yı etkileyen Daniel Kasırgası sonrasında yaşanan sel felaketleri nedeniyle de geçmiş olsun mesajı yayımladı. 

Hocanın, “Kasırganın yarattığı şiddetli fırtınayı bizler de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hissettik. Ancak Libya’da yaşanan felaket maalesef ki çok büyük boyutlardadır. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti de dahil olmak üzere pek çok ülkeden Libya’ya yardımlar ulaştırılmaktadır.

Başta üniversitemizin Libya uyruklu öğrencileri ve aileleri olmak üzere, Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak tüm Libya Halkı’na geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileriz.” dedi. 

TAK/BRT

 

Bir yanıt yazın