Kıbrıs

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, DAÜ’nün daima toplumun gelişimine destek sağlayacak projeler geliştirmeyi ve bu tür projelere destek vermeyi sürdüreceğini vurguladı.

Hocanın, 8 Mart mesajında, bir devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, toplumsal cinsiyet eşitliği, önemli ilkeler arasında yer aldığını, üniversite bünyesindeki kadın ve erkek çalışanların sayısının dengeli olmakla beraber, bazı bölüm ve birimlerde ise kadın çalışanların sayısının daha da fazla olduğunu bildirdi.

DAÜ’nün emekçi kadınlarının, erkek çalışanlarla birlikte omuz omuza üniversitenin her alanındaki değerli katkıları sonucunda kurumun günden güne büyüdüğünü, geliştiğini ve dünya üniversite sıralamalarındaki yerlerinin her geçen yıl yükseldiğini kaydeden Hocanın, şunları belirtti:

“Kadın çalışanlarımızın Üniversitemizin başarılarında vermiş oldukları emekler yadsınamaz bir gerçektir. DAÜ, dünya sıralamalarındaki yükselişini sürdürürken, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimin ve bilimin öneminin farkında olarak, DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölümü, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nı da bünyesinde barındırarak toplumumuza bu konuda ışık tutmaktadır. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli iş birliği projelerine de imza atarak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın artırılmasına destek veren DAÜ, daima toplumun gelişimine destek sağlayacak projeler geliştirmeyi ve bu tür projelere destek vermeyi sürdürecektir.”

Bir yanıt yazın