Kıbrıs

DAÜ’de Birgül Feyzioğlu’nun katılımı ile “Kusurları Mükemmelleştirme Sanatı” konulu proje çalışması gerçekleştirildi –

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi (DAKMAR) tarafından Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Laboratuvarı ev sahipliğinde düzenlenen “Kusurlarını Mükemmelleştirme Sanatı” konulu proje çalışması Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Sefiresi ve Müze Eğitimcisi Birgül Feyzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, dün düzenlenen etkinlik kapsamında onarım üzerine gelişmiş Japon geleneği olan Kintsugi felsefesi ile tarihi eserlerin koruma onarım farkındalığını geliştirmek amaçlandı.

DAÜ’de eğitim gören öğrencilerin katıldığı etkinlikte kırık seramik parçalarını yapıştırmak suretiyle birleştirerek isteğe bağlı olarak boyama şeklinde seramiğin tamamlanması gerçekleştirildi.

Etkinlikte, DAKMAR’dan Konservatör Elif Doğru ve Kemal Keledi çalışmalar sırasında Feyzioğlu’na eşlik ederek katkı koydular.

DAKMAR Başkanı Bülent Kızılduman konu ile ilgili yaptığı açıklamada Birgül Feyzioğlu’na katılımlarından ve verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileterek, gerçekleştirilen uygulama ile öğrencilerin hem tarihi eserlerdeki koruma ve onarım sürecinin uygulaması üzerine farkındalık geliştirdiklerini hem de Kintsugi felsefesi ışığında kusurların iyileştirilmesi ile ilgili bakış açısı kazandıklarını söyledi.

Etkinlik sonunda Kılıç tarafından katkı ve desteklerinden dolayı Feyzioğlu’na tabak takdim edildi.

Bir yanıt yazın