Kıbrıs

DAÜ’de mezuniyet heyecanı

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi Önlisans ve Lisans Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

        Yasin Düşüner Stadyumu’nda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından konuşmalara yer verildi.

        Mezunlar adına duygularını dile getiren Hukuk Fakültesi birincisi Hüseyin Aran ile İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı birincisi Cemre Orhan, eşsiz deneyimlerle 4 yıllık bir eğitim sürecini geride bırakırken, DAÜ’den mezun olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirttiler ve buradan edindikleri tecrübeleri ileriye taşıyacaklarını söylediler.

        Mezunlar daha sonra zeytin ve çamdan oluşan sembolik ağaç dikimini gerçekleştirdi.

        Törende ilk konuşmayı yapan DAÜ Rektörü Prof.Dr.Aykut Hocanın, 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Döneminde toplam 2 bin 200 mezun verdiğini ve toplam mezun sayısının 69 bine ulaştığını söyleyerek, mezun olan gençlerin kendilerini geliştirip, tüm engelleri aşacak cesaretle fark yaratmaları temennisinde bulundu.

        DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenkde, gençlerin dünyanın neresinde olursa olsun buradan aldıkları diplomanın ayrıcalığını fark edeceklerini hatırlatarak, onların tüm sorunları sabırla aşıp, çok çalışıp, hayat yolculuğunda yüreklerinden sevgiyi hiç eksiltmemelerini istedi.

        YÖDAK Başkanı Turgay Avcı da, 30 yıl önce kendisinin de aynı heyecanla DAÜ’den mezun olduğunu anımsatarak, gençlerin DAÜ’den aldıkları eğitimle geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerini belirtti.

        Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, ülkeye uygulanan ambargonun eğitim alanında uygulanamadığını, farklı ülkelerden eğitim gören gençlerin bilgilerinden tüm dünyanın faydalanma imkanı bulduğunu dile getirdi.

        Çavuşoğlu ülkede 21 üniversite, 100 bin öğrenci ve 100 farklı ülkeden gelen öğrencilerle oluşturulan bir bilgi havuzunun varlığına vurgu yaparak, bundan herkesin faydalanmasını diledi.

        Törende son konuşmayı yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, gençlerin başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek, gençlerin buradan aldıkları eğitimi ilerilere taşımalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

        Tatar, mezun olan gençlerin, hayat boyu eğitim anlayışıyla insanlığa yapacakları katkıların önemine dikkati çekerek, küreselleşen dünyada onların kendilerini sürekli geliştirip, ülkelerine katkı yapmalarını istedi ve önlerine çıkacak tüm engelleri aşacak cesarete sahip olmalarını temenni etti.

Törende konuşmaların ardından ilk olarak fakülte ve bölüm birincilerine, ardından lisans ve Önlisans mezunlarına diplomaları, törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

Bir yanıt yazın