Kıbrıs

DAÜ’de Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Farkındalık etkinlikleri sürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAÜ KENT-AG) Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın üniversite içerisinde desteklenmesi ve teşvik edilmesi konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, “DAÜ Kampüsünde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Kapasite Artırımı ve Farkındalık” temalı BAP-C Araştırma Projesi’nin bir parçası olarak; DAÜ KENT-AG ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşılmasında Üniversitelerin Rolü” başlıklı bir ortak webinar düzenledi.

DAÜ’de BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında farkındalığın artırılması için düzenlenen ikinci etkinlik olma özelliğini taşıyan söz konusu webinar, DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile Araştırma Görevlisi Lamine Moustapha Adam tarafından yürütüldü.

YABANCI UZMANLAR, BM SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM İLİŞKİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİUluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) Genel Sekreteri Dr. Hillingje van’t Land ile Sürdürülebilir Kalkınma İçin İtalyan Üniversiteler Ağı (RUS) Koordinasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Michele Dassisti’nin konuk olduğu webinara, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel katılarak, tüm katılımcılara hoş geldiniz dileklerini sundu ve DAÜ hakkında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Dassisti ise, katılımcılara BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yükseköğretimle ilişkisi, uluslararası iş birliğinin önemi, kültürlerarası anlayış ve üniversitelerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı koymak için yürüttükleri disiplinler arası yaklaşımlar hakkında bilgiler verdi.

Bir yanıt yazın