Kıbrıs

DAÜ’den asla vazgeçmedik, desteğimiz sürecek –

Doğu Akdeniz Üniversitesinde örgütlü bulunan DAÜ-SEN rektörlük önünde eylem yaptı.

Eylem sırasında açıklama yapan DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara, DAÜ’nün içinde bulunduğu kötü gidişata sendikalar olarak 7 aydır uzlaşı içinde çözüm bulmaya çalıştıklarını, gelinen noktada DAÜ yönetimi ve hükümetin toplu iş sözleşmesini ortadan kaldıracak tek taraflı adım atma yoluna gittiğini ileri sürdü.Hoşkara, bunun üniversitede iş barışını bozacak bir yaklaşım olduğunu iddia etti.

Hoşkara çözümün aslında çok uzak olmadığını, çözüm için fırsatların bulunduğunu belirterek, yönetimin toplu iş sözleşmesi çerçevesinden uzaklaşmamasını istedi.

DAÜ BİR-SEN Başkanı Buğu Sümen Cohar da aynı sıkıntıları kendi üyelerinin de yaşamakta olduğunu söyleyerek, bu noktada DAÜ-SEN’in eylemine destek verdiklerini belirtti.

Eylem sırasında DAÜ Senatosu ile toplantı gerçekleştirmek üzere DAÜ’de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da değerlendirmede bulundu.

Bakan Çavuşoğlu DAÜ’den asla vazgeçmediklerini, DAÜ’nün ayakta kalması ve geleceğe taşınabilmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, hükümet olarak DAÜ’nün 2024 yılının sonuna kadar tüm vergi borçlarını üstlendiklerini, sosyal sigorta emeklilerinin DAÜ de çalışmalarının önünü açtıklarını ancak benzer uzlaşı örneğini sendikalardan göremediklerini kaydetti.

“Biz bu kötü gidişata dur diyeceğiz” diyen Çavuşoğlu, hükümet olarak bunun için fedakarlık yapmayı sürdüreceklerini, bu desteğin de DAÜ’yü sürdürülebilir kılmak adına olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın