Kıbrıs

Depremde hayatını kaybedenler için mevlid okutuldu

6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler unutulmadı…

KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte depreminde hayatını kaybeden Melekler Takımı ve tüm vatandaşlar için mevlid okutuldu.

KKTC Tüm Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybedenler için mevlid okuttu.

Boğaz Piknik Alanı’nda yer alan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından depremde hayatını kaybedenler için mevlid okundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, burada yaptığı konuşmada şehitlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti, “yarınlara emin adımlarla yürüyorsak şehitlerimizin sayesinde yürüyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise anavatan Türkiye’de meydana gelen asrın felaketinin herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Depremlerin gelecekte de yaşanacağına işaret eden Töre, tabii afetlere karşı hazırlıklı olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat depreminden bir ay önce Adıyaman’ı ziyaret ettiğini, 10 Şubat’ta ise Kahramanmaraş’a ziyaret gerçekleştirmek için hazırlık yaptıklarını söyledi, bölge halkı ile yakın bağları bulunduğunu anlattı.

“Yaşamımız sürdüğü sürece bu acıyı yüreğimizde yaşamaya devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, depremde hayatını kaybedenlerin unutulmayacağını söyledi.

Bir yanıt yazın