Kıbrıs

Dev-İş, savaşları ve masum insanların öldürülmesini protesto etmek ve mağdur Filistin halkına destek için eylem yaptı – Zımba Haber

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Girne Belediyesi binası önünde, savaşları ve masum insanların öldürülmesini protesto etmek ve mağdur Filistin halkına destek için eylem yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik saldırıları, savaşları ve masum insanların öldürülmesini protesto etmek, mağdur Filistin halkına destek için, Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan Dev-İş Başkanı Koral Aşam, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarda güçlünün güçsüze hükmettiğini ve insanlık değerlerinin hiçe sayıldığını belirterek, bu düzenin kabul edilmez olduğunu söyledi.

Ezenin ve ezilenin olmadığı bir dünya düzenine ulaşmak için verdikleri mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Aşam, uluslararası camianın nurada yaşanan uluslararası hukuk ihlalerine neden tepki vermediğini sordu.

Batılı devletlerin, “İsrail’in kendini savunma hakkı var” diyerek , İsrail’in sivillere yönelik saldırı ve katliamlarını normalleştirmeye çalıştmasını eleştiren Aşam, Filistin’in kendini savunma hakkının kimse tarafından savunulmadığını belirtti.

Aşam, “derhal tam ve kesin ateşkesle birlikte müzakerelere, kalıcı ve adil barışa yol açacak kararlı bir uluslararası müdahale ile özgür, egemen ve bağımsız bir Filistin’e dünyanın tüm emekçileri ve ilerici güçleri olarak desteğimiz tam ve amansız olmalıdır”dedi.

Bir yanıt yazın