KıbrısManşet

Devlet acil tedbir almazsa, yeni sezonda çocuklar oturmak için boş okul sırası bulamayacak!

 

Ülkemizde faaliyet gösteren özel okulların, önümüzdeki dönem olan 2023-2024 eğitim yılındaki harç ücretleri bazı okullarca belirlenmeye başlandı.

SINIFLAR DOLUP TAŞACAK…

Sınıfların tıka basa dolu olduğu devlet okullarında yeni bir kaosun eşiğine gelindi. Devlet tarafından yeni okullar açılmazsa ve varolan okulların kapasitesi artırılmazsa çocuklar, şu an bile dolu olan sınıflara deyim yerindeyse sığmayacak.

Hayat pahalılığının rekor seviyelere ulaştığı ve Türk Lirası’nın döviz karşısında her geçen gün eridiği bugünlerde, özel okullardaki eğitim harçlarının olağanüstü artışı, çok büyük tepkileri de beraberinde getirdi. Özel okulların, içinde bulunduğumuz dönemden bir sonraki dönem için belirlediği eğitim ücretleri, daha iyi bir eğitim görmesi için çocuklarını özel okullara gönderen vatandaşları çileden çıkardı.

YILLIK EĞİTİM HARÇLARI İLKOKULLAR İÇİN BAZI OKULLARDA 100 BİN TL’DEN BAŞLIYOR…

Her bir çocuk için, servis ücreti haricinde ortalama 100-150 bin TL arasında değişiklik gösteren eğitim ücretleri pes dedirtiyor.

VATANDAŞTAN TAM GÜN EĞİTİM BEKLENTİSİ…

Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve velilerin genel isteği diye tabir edilen ‘tam gün eğitim sisteminin’ devlet okullarında olmamasından dolayı velilerin tercih ettiği özel okullar, bu yıl eğitim ücretlerine fahiş fiyatlar belirledi. Çocuklarının daha kapsamlı eğitim alabilmesi için özel okulları tercih eden bir çok aile, bazı okullardaki yeni eğitim harcı ücretlerinin gün yüzüne çıkmasından sonra bu yıl çocuklarını devlet okullarını yazdırma kararı aldı.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KULLANABİLİRİZ”

“O parayı, bir banka hesabı açıp çocuklarımızın geleceği için biriktiririz,” diyen bir çok velinin daha önceki çağrılarına kulak vermeyen Eğitim Bakanlığı’nın, izdihamın yaşanacağı öngörülen devlet okulları için bu yıl ne gibi tedbirler alacağı merakla bekleniyor. Çocuklarına daha sağlıklı ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmak için özel okulları tercih ettiklerini belirten aileler, bu fiyatları ödeyemeyeceklerini ve dolayısıyla çocuklarını bu yıl devlet okullarına kayıt ettireceklerini belirtiyor.

Bir yanıt yazın