Kıbrıs

Devlet Laboratuvarı’nın yeniden hizmete girmesi için çalışma başlatıldı

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 2016 yılında yanan Devlet Laboratuvarını ziyaret ederek binanın içerisinde bulunan tarihi geçmiş ilaçların toplanması çalışmalarını yerinde inceledi.

Altuğra, Devlet Laboratuvarı’nın yandığı günden bu yaşan maalesef tamir edilmediğini söyledi.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Devlet Laboratuvarının yeniden faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Altuğra, tadilattan önce Laboratuvarın içerisinde bulunan tonlarca tarihi geçmiş ilaçların boşaltılması gerektiğini belirtti.

Altuğra, Söz konusu ilaçların boşaltılması için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ve gerekli bütçenin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlandığını kaydetti.

Altuğra, “Bugün çok heyecanlıyız çünkü Devlet Laboratuvarının tadil edilmesi , bu ilaçların boşaltılması ile başlamış bulunuyor. İlaçların boşaltım işlemi önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacak. 2016’de yanan ve atıl durumda bulunan Devlet Laboratuvarının içindeki atıkları önümüzdeki hata içinde tamamen boşaltılmış olacak. Hiç vakit kaybetmeden ardından tadilata başlayacağız” dedi.

İhraç edilen gıdaların sonuçlarının akredite bir Laboratuvardan çıkması haline ülkelere girişlerinde sorgusuz sualsiz kabul edildiğini belirten Altuğra, laboratuvarın yanmasından sonra bu yönde de sorunlar yaşandığını anımsattı.

Tarihi geçen ilaçların ülkede Çevre Dairesi tarafından izinlendirilmiş tek tesiste imha edildiğine de dikkati çeken Altuğra, böyle bir tesisin varlığının da kendilerini gururlandırdığını söyledi.Altuğra, kısa süre sonra Devlet Laboratuvarı’nın çağdaş koşullarda yeniden hizmete gireceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın