Kıbrıs

Din Görevlileri Derneği Başkanı İnik 29 Ekim mesajı… – Zımba Haber

KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

İnik yayımladığı mesajda, israil’in Gazze’ye saldırısının güçlü ve ayakları üzerinde duran bir devletin varlığının önemini bir kez daha vurguladığını kaydetti.

İnik’in mesajı şöyle:

“Türk Milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanı sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün gelişmekte özellikle son dönemde gücüne güç katarak büyümektedir.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, her gün çoğalan bilgi ve birikimi ile bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir.

Bugün içinde yaşadığımız coğrafyada yaşanan gerilimler, savaşlar özellikle terör devleti olan İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Gazze halkını, insani her türlü ihtiyaçtan yoksun bırakarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivilleri havadan ve karadan bombalamak sureti ile yaptığı soykırım bizlere, güçlü ve ayakları üzerinde duran bir devletin varlığının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.

Köklü çınarımız anavatanımız 100. Yılını kutlarken dosta güven düşmana korku salmaya her zamanki gibi devam etmektedir.

Türk Milletinin kanı ve canı pahasına kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyeti aynı kararlılıkla koruyup ve muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük gayemiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşünceler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlar, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesinde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Bir yanıt yazın