Kıbrıs

Dinçyürek:Mağusa Hastanesi’nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi yakında hizmete girecek, hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde de Anjiyo Merkezi ve Kardiyovasküler Cerrahi Servisi’nin açılması –

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa Devlet Hastanesi’nde temaslarda bulundu yerinde incelemeler yaptı.

Dinçyürek, Başhekim Dr. Mustafa Kalfaoğlu, başhemşire, hastane yönetimi ve sağlık personeli ile görüştü.

Mevcut beklentileri dinleyen Bakan Dinçyürek, yeni projeler kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan toplantıda Mağusa Devlet Hastanesi’ne yeni doğan yoğun bakımı yapılması konusundaki çalışmalarda gelinen son durum değerlendirildi. Aynı zamanda önümüzdeki yıl içerisinde Anjiyo ve Kardiyovasküler Cerrahi servislerinin, açılması için yapılan çalışmalar gözden geçirildi.

Dinçyürek, Yeni Doğan Yoğun Bakımın yakında hizmete girmesi için çalışmaların hızlandırıldığını, binada tadilat yapıldığını ve cihaz alımları için girişim başlatıldığını açıkladı.

Dinçyürek, hedefin önümüzdeki yıl içerisinde adım atarak gerekli finansman sağlanabilmesi halinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne bir Anjiyo Merkezi ve Kardiyovasküler Cerrahi Servisinin açılması olduğunu kaydetti.

Dinçyürek, yakında fako cihazıyla göz ameliyatlarının başlayabilmesi için gerekli ekip, ekipman ve eğitimlerin çalışmalarına da başlandığını söyledi.

Yapılan toplantıya Tıp-İş Başkanı ve bazı sendika temsilcileri de katıldı.

Bir yanıt yazın