Kıbrıs

Dipkarpaz Belediyesi ve bölge halkı eylem yaptı

Belediye sayılarının azaltılmasını da öngören belediyeler reformu karşı çıkan Dipkarpaz Belediyesi, bugün bölge halkıyla birlikte eylem gerçekleştirdi.

Dipkarpaz köyü girişinde yapılan eylemde belediye sayılarını azaltan yasal düzenlemelerin kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Dipkarpaz Belediyesi belediyelerin birleştirilmesini kabul etmeyecekleri gerekçesiyle eylem düzenledi.

Dipkarpaz girişinde yer alan eyleme CTP milletvekili Fide Kürşat, Biray Hamzaogulları , belediye çalışanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve bölge halkı katılarak destek verdi.

Eylem nedeniyle yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Eylemde “Belediyeme Dokunma” , “ BirizBeraberiz Belediyemizi vermeyiz”, “Belediyemiz bizimdir bizim kalacak” yazılı pankartlar açıldı.

Dipkarpaz Belediye Başkanı  Suphi Coşkun,  1974 yılından önce de Belediyesi olan Dipkarpaz’ın 2 toplumlu bir bölge olduğunu ve bölgede  yaşayan Rum kökenli vatandaşların da belediyenin kapatılmasını istemediğini söyledi.

Belediyenin kapatılması halinde bölgedeki hizmetlerin kötüye gideceğini savunan Coşkun,  Pandemi döneminde belediyenin yaptığı özverili çalışmaları anlattı.

Eyleme katılan vatandaşlar Dipkarpaz  Belediyesi’nin devamının elzem olduğunu, kapatılmasını asla kabul etmneyeceklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın