Kıbrıs

Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek mesajında şunları kaydetti:

“Engellilik sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, Günümüzde insana verilen değer toplumların gelişmişlik düzeyleri ile doğru orantılı olup, engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri bu değerin en büyük göstergesidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmalar dahi bizim için çok önemli ve değerlidir.

Bu dünyada her birimizin her an engelli konumuna düşebileceğimizin bilincinden hareketle kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum olarak Dünyada engelli kardeşlerimizin engellerinin kaldırıldığı bir dünya haline getirmek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ bilinciyle hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın hayallerini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek hepimizin görevidir.

Bu düşüncelerle, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli ailelere sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Bir yanıt yazın