Kıbrıs

DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar ekonomik konularda açıklama yaptı

Demokrat Parti Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar yaptığı yazılı açıklamada, Amerika’daki bankacılık krizi ve Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırım kararlarından dolayı döviz kurlarındaki dalgalanmaların devam edeceğini belirtti.

Akpınar, önümüzdeki hafta çok farklı bir ekonomik gerçeklikle karşılaşılacağını ve bunun Türkiye’deki seçimle alakalı olmadığını, güçlenen dolar kaynaklı risklerin gündelik hayatları ve kararları somut olarak etkileyecek olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 15 Mayıs’ta başlattığı menkul tesisinde artış stratejisini önümüzdeki hafta devam ettirme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Bu durumun yansımalarını ve etkilerini hepimiz artık bireysel olarak hissetmeye başlayacağız” uyarısında bulundu.

DP Genel Sekreteri Akpınar, KKTC‘nin döviz risklerinin minimize edilmesi, vatandaşların borç ilişkilerinin yapılandırılması; kira, alacak, verecek kalemlerinde halkın selameti için önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın